Få succes med dit nytårsforsæt

af | dec 19, 2017 | Blog

Årsskiftet nærmer sig og det samme gør tiden for de meget populære NYTÅRSFORTSÆTTER. Mange af os har større eller mindre justeringer, som vi gerne vil implementere i vores liv. Nytåret er en fantastisk anledning til at integrere en ny god vane – eller flere. Tavlen er vasket rent, det er en ny start, et helt nyt år – Dit år! Og så starter det endda på en mandag 😉

Men hvad skal der egentlig til for at implementere en ny vane. Hvor lang tid tager det? Mange af os kender måske ”21 dages reglen”. Det efter sigende skulle tage 21 dage at ændre en vane og/eller implementere en ny. Sagen er dog, at der ikke findes ét eneste studie, der kan bekræfte denne påstand.

Men hvis det ikke tager 21 dage, hvor lang tid tager det så – og hvad skal der til.
Kigger man lidt nærmere på dét at gøre noget til en vane, så må man antage, at det er meget individuelt. Hvor længe det kan tage. Der er nemlig mange elementer, der spiller ind. Når vi taler om at lykkes med at implementere en ny vane.

Der er som nævnt ingen konkrete studier, der kan påvise, at det skulle tage 21 dage at skabe en ny vane. Der er dog mange faktorer og omstændigheder. Der spiller ind, når man skal implementere nye vaner. Kan du imødekomme dem alle eller blot nogle af dem. Så har du gode chancer, for at få succes med din nye vane.

MOTIVATION

Motivation er relativt. Dét som motivere én person – er nødvendigvis ikke det samme, som motiverer en anden person. Men hvad betyder motivation og hvad er motivationen ,for netop at få din nye vane til at lykkes?
Motivationen er dit brændstof. Det er din motivation, der skal drive dig igennem processen og frem til dit mål. Når motivationen af forskellige årsager – i ny og næ – svigter, så er det vigtigt, at der er andre elementer (se punkt 2, 3 og 4), der kan hjælpe dig frem, så du kan genfinde din motivation. Motivationen for at få din nye vane til rent faktisk, at blive en vane er et af de vigtigste elementer for, om det lykkes – og selvom du er topmotiveret og du endda har en vane, som er livsnødvendig at få ændret, er det ikke sikkert, at du lykkes med at ændre den.

Men hvorfor? Jo, det er med vaneændring som med alt andet her i livet. Det hele skal gå op i en højrere enhed. For at du opnår succes og derfor er der meget andet end blot din egen motivation, der spiller ind ift. om du opnår succes eller ej. Du kan prøve vores slowjuice  for komme godt igang.

FOKUS/OVERSKUD

Dit overskud og fokus spiller også en stor rolle. Når du skal “erobre” en ny vane og have den solidt implementeret i din hverdag. Det er vigtigt, at du giver dig selv lov til at fokuserer på netop det projekt. Du har sat igang, med at ændre en vane. Hvis du prøver at have fokus på 117 andre ting. Giver det næsten sig selv, at du ikke har overskud til at fokuserer på den vane. Du ønsker at implementere og dermed få succes.

Mærk efter og sørg for at give dig selv de mest optimale betingelser for at holde fokus og skabe overskud til projektet. Her spiller bl.a. søvn en stor rolle. Hvis du får for lidt søvn, har du mindre overskud og svært ved at holde fokus… men der sker også noget med vores såkaldte belønningssystem, når vi får for lidt søvn.

Når vi er i søvnunderskud, sker der en væsentlig stigning i hjerneaktiviteten i den del af hjernen, som forbindes med belønning. Især belønning, af menneskets basale behov for overlevelse (bl.a. mad), hvorfor det kan være utrolig svært at implementere en sundere livsstil og/eller komme i mål med et vægttab, hvis man generelt er i søvnunderskud (1*+ 2*)

OPBAKNING

Italesæt dit mål – fortæl om dit mål til dine venner og familie. Det giver dig í højrere grad en følelse af forpligtelse, som er vigtig for at bibeholde dit høje motivationsniveau – men det giver også dine nære mulighed for at støtte dig i processen med at ændre din vane. Men husk – det bør ikke være din kæreste, ægtefælle, øvrige familie eller dine venner, der skal være din løftede pegefinger – lad de professionelle om det – og bevar husfreden.

PROFESSIONEL HJÆLP

Et, for mange, vigtigt element for at opnå succes med at implementere en ny vane er, at få den rigtige støtte og hjælp. Altså nogle der er eksperter på lige netop dét område, hvori den vane, som du gerne vil have ændret er kategoriseret. Hvis du ønsker et sundt vægttab, så meld dig til et kostforløb eller book en diætist. Find nogle der er eksperter på området og lad dem hjælpe dig.

Eksperterne kender de faldgrupper, du vil møde på din vej mod at implementere dine nye vaner og har ofte nogle gennemarbejdede redskaber, som du kan benytte dig af, hvis du bliver udfordret på vej mod målet. Derudover er det både motiverende og forpligtende at have nogle at stå til ansvar hos. Nogle som hepper på dig og som kan guide dig på rette spor, når du farer vildt – for det vil du gøre og det er en del af rejsen, som man skal huske at nyde og blive klogere af:-)

Slowjuiceteamet ønsker Jer alle et fantastisk nytår og held og lykke med Jeres nytårsforsætter.

  1. https://klogkost.dk/nyheder/tilstande/sovnproblemer/131-din-traette-hjerne-kraever-usund-mad.html
  2. https://www.nature.com/articles/srep08215

Recent posts

0 kommentarer

SPAR 10% på din næste ordre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig en rabatkode på 10% med det samme.

Tak for din tilmelding